Allergi venlig hunderacer.

 

 

 

 

 

 

Allergi kan ramme os alle. Det er især trist for dyreelsker der kan lide hunde. Man er nødt til at take op til overvejelse hvad man gør og hvor svær allergien er. Men fortvivl ikke for der findes faktisk allergivenlige hunderacer.
Allergi overfor dyr betyder at man ikke kan komme i nærheden af dyr med pels uden at der kommer en allergisk reaktion af den ene eller anden slags. Især hunde og katte kan være slemme til at fremkalde denne form for allergi. Man har dog opdaget at det ikke er alle hunderacer der fremkalder allergi. Der findes såkaldte hårløse hunde samt hunde uden underpels som man som allergiker sagtens kan være i nærheden af og endda holde som kæledyr.

Af allergivenlige hunderacer kan nævnes:


Xoloitzcuintle
Denne allergivenlige hunderace kommer fra Mexico og er delvist hårløs. Den er desværre lidt sjælden i Danmark, da det ikke er særlig mange der avler den.


Chinese crested Hårløs - Kinesisk hårløs
Sød lille delvist hårløs hunderace. Har dog lidt hår ved hoved og hale

(se beskrivelse her på hjemmesiden)

Chinese Crested Powder Puffén-

Er dog langhåret men har ikke underpels, derfor skulle den være en allergivenlig hunderace.

(se beskrivelse her på hjemmesiden)

Pudel:
Til mennesker,med allergi er pudlen et oplagt alternativ. Den fælder ikke, og dette har vist sig at give væsentlig færre allergiproblemer. Mange med svære allergilidelser har vist sig ikke at have problemer med netop pudler. MEN det er vigtigt at være klar over, at pudlens pels skal passes med regelmæssig børstning, vask og klip. Det er nemlig ikke helt sandt, at den ikke fælder: De afstødte hår bliver siddende i pelsen, og det er og nødvendigt at fjerne dem gennem pelspleje. og den findes i 4 str tøjpudel, dværgpudel,mellem pudel,stor pudel og i 6 forskellige farver. Pudlen oprindelse. man menre den stammer fra Frankrig eller Tyskland
.


Coton de tuléar
Denne racer er dog langhåret men har ikke underpels, derfor skulle den være en allergivenlig hunderace.

Curly coated retriever
Der er skrevet fra "vi med hund", at denne race skulle være allergivendlig, men jeg er netop blevet kontaktet omkring denne.

**Coated retriever ikke har allergifremkaldende pels. Det er altså desværre ikke korrekt. Mange tror curlyen ikke fælder, fordi den har krøller som en puddel. De to racer har ikke sammenhæng. Curlyen fælder og er allergifremkaldende som andre hunde**Men stadig er der stor debat rundt omkring om hvilke racer der er allergivenlige og hvilke der ikke er. Det bedste vil altid være at kontakte lægen og høre hvor svær ens allergien er, og om det vil være en dum ide at anskaffe sig hund.

 

Dette er kopieret fra "vi med hund".

Dog er rettelser og tilføjelser gjort fra henvendelser . -Tak til jer der har givet yderligere info omkring + og - ved de forskellige racer.